Aspergegratin

Bereidingstijd: 20 min.
Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 1,5 kg witte asperges
  • 100 g crème fraîche
  • 125 g kruidenkaas
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 8 el melk
  • mespuntje nootmuskaat
  • 2 takjes peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

  • Bereiden:

    Bereid de asperges zoals aangegeven staat bij bereiding. Vet een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in en leg de asperges hierin. Als u kleine ovenschaaltjes gebruikt, moet u de asperges wat kleiner snijden. Meng de crème fraîche, kruidenkaas, geraspte kaas en melk en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer de peterselie erdoor en schenk dit mengsel over de asperges. Zet de ovenschaal of ovenschaaltjes 15-20 minuten in de oven op 200⁰C tot de bovenkant goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat verse peterselie over. Lekker met gekookte aardappelen en een stukje gegrilde zalm.

    Eet smakelijk!

    Bron: Asperges, Francis van Arkel