Asperge traditioneel

Bereidingstijd: 20 min.
Aantal personen: 4


Ingrediƫnten:

  • 2kg asperges
  • 1 pakje roomboter of saus (volg bereidingswijze pakje)
  • 2 hardgekookte eieren of roerei
  • 2 pakjes slagers achterham of Italiaanse ham
  • verse of gedroogde peterselie
  • 800 gram krieltjes gekookt of gebakken
  • Bereiden:

    Indien de asperges niet geschild zijn, schil je de asperges rondom met een dunschiller (of aspergeschiller) vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

    Breng water aan de kook in een ruime pan (of een in een aspergepan met de kopjes boven het water). Voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook. Kook de asperges 5 min. en laat de asperges nog 15 min. in het hete kookvocht rusten (prik in de onderkant van de asperge om te zien of de asperge gaar is). Waneer de asperges gaar zijn, schep je de asperges met een grote schuimspaan of aspergetang uit de pan.

    Kook ondertussen in 15 min. de krieltjes gaar en de eieren in 3 Ć  4 min. hard (of maak een roerei). Smelt de roomboter (of maak de saus volgens het recept op het pakje). Leg op ieder bord een aantal asperges. Leg er een plak achterham (of Italiaanse ham) naast en leg er 2 halve eitjes (of roerei) en krieltjes naast. Schenk de roomboter (of saus) over de asperges.

    Serveer direct.